Make your own free website on Tripod.com
 
Mela maskia
Home
Kenkä se Mela on
Kanki-kuvat
Legenda stoorit
Piirroksii
Kontakti hosti
Jäytösanakirja
Jäytö For Beginners
Jäytö For Beginners
Suoraan rauhanomaisen jäystön oppikirjasta...
Monasti elämässä joutuu tilanteeseen, jossa oman näkemyksen selvittäminen on oleellista. Siinä missä jäytöön perehtymätön jätkä-poika tyytyy vain hymähtämään, pistää jäystön salat tunteva konkari kovaa jäytöä kehille niin ettei muilla ole enää mitään vastaan sanomista.

Jäytö syntyy parhaiten alkoholin nauttimisen yhteydessä sekä sen vaikutuksen alaisena oltassa. Hyvään jäytöön liittyy yleensä se, ettei sitä jälkeenpäin muista kukaan, tai ainakaan jäytäjä itse.
Poikkeuksen tekee kuitenkin varsin yleinen ns. aamujäytö.
Kerrataanpa kuitenkin vielä kolme tärkeintä jäystön lajia.

Humalajäytö - Kun humala on illan kuluessa noussut tarpeeksi, eli havainnot ympäristöstä ovat luokkaa katto/lattia, voi turvallisin mielin aloittaa kevyen jäystön. Aloituslause on yleensä jotain tavan omaista kuten esim. "ei mut kenkää ei kuule" tai "nyt maistuis kassi". Tämän jälkeen jäytö käy usein nopeasti muuttumaan melko hämäräksi. Kuulema.

Aamujäytö - Aamuun mennessä humala on yleensä laskenut jo sen verran, että puhumiseen ja muistamiseen liittyvät aivotoiminnot rupeavat palautumaan. Tällöin myös yleensä mieli on iloinen ja talo täynnä keskustelu kumppaneita. Jäytöä syntyy runsaasti.

Krapulajäytö - Jos krapula tulee käymään, se tulee lähes poikkeuksetta kello 12 ja 18 välisenä aikana. Krapulaa on myös saatettu siirtää nauttimalla lisää alkoholia, minkä seurauksena jäytö on muiden mielestä melko tajutonta.

Jäytöä voidaan luokitella myös jäytäjän, jäytäjän kotipaikan ja jäytöpaikan mukaan. Onkin usein selkeää puhua esim. Jyväskylä-jäystöstöistä tai Ensimmäisten Pikkujoulujen jäystöistä.

Lisää tietoa jäystöstä ja sen historiasta voi etsiä
Posnisoftin sivuilta, sekä lähettää minulle...
 
 
 
"Tshetsheenit on hyviä äijiä"